Vozači besni, drugi trljaju ruke - garaža u BG mesečno 200 €

Izvor: B92, 25.Nov.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači besni, drugi trljaju ruke - garaža u BG mesečno 200 €

Obezbeđeno parking-mesto u krugu "dvojke" ili u uskim ulicama Vračara san je svakog vozača koji krstari prestoničkim ulicama.

I dok se za mesečni zakup velikih, javnih parkirališta mora konkurisati i nekoliko meseci unapred, pred sugrađanima se nalazi i mogućnost mesečnog iznajmljivanja garažnog mesta u unutrašnjim dvorištima ili podzemnim garažama stambenih zgrada. Zvuči kao opcija koja bi mnogima odgovarala, sve dok ne čuju cene - do čak 200 evra u samom srcu Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iznajmljivanje garsonjera ili jednosobnih stanova u Beogradu staje kao garažno mesto za mesec dana. Iako se čini neverovatnim, slobodna garažna mesta u delovima Beograda gde je prava lutrija pronaći parking- -mesto staju kao i prosečna stambena jedinica. Svi vozači koji su u naletu besa zbog manjka parking-mesta u Beogradu pomislili da posedovanje garaže nema cenu, ugrišće se za jezik pogledavši oglase za garažno mesto.

Najviše parking-mesta izdaje se u samom centru Beograda, na Starom gradu, a potom i na Vračaru. Upravo ovo su gradske opštine na kojima su i najviše cene mesečnog izdavanja garaže ili parking-mesta. Tako cena garaže u Dositejevoj ulici, ispod zgrade Narodnog pozorišta, staje 200 evra za mesec dana najma, dok je nešto niže, samo stotinak metara dalje, u popularnoj Ulici Strahinjića Bana cena garažnih mesta od 120 do 150 evra za mesec dana. Ponuda je bogata i u ulicama na donjem Dorćolu, gde se garažno mesto ceni od 90 evra pa naviše. Ne manjkaju ni ponude na Vračaru. Za obezbeđeno parking-mesto u blizini Hrama Svetog Save za mesec dana mora se izdvojiti najmanje 100 evra, dok na nešto udaljenijim lokacijama prema Crvenom krstu cena postepeno pada. Tako se u neposrednoj blizini Kalenić pijace mesečno za garažu mora izdvojiti najmanje 80 evra.

"Živim na Novom Beogradu, a radim u blizini Nemanjine u starom delu Beograda. Posle stresa zbog saobraćajnih gužvi preko mostova sledi briga da li ću naći slobodno mesto u javnoj garaži ili u popularnim "štekovima" koji nisu zonirani. Mesečni najam javne garaže je preskup, a u nekoliko navrata kada sam pitala rekli su mi i da nema mesta. Zato sam i uzela garažno mesto, iskreno na kraju nisam ni pitala za cenu samo da ugrabim garažu", objašnjava Anica Jovanković, diplomirana ekonomistkinja, prenose Večernje novosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VOZAČI U OČAJU Za parkiranje u centru grada mesečno se plaća kao ZA GARSONJERU

Izvor: Blic, 25.Nov.2018

Obezbeđeno parking-mesto u krugu "dvojke" ili u uskim ulicama Vračara san je svakog vozača koji krstari prestoničkim ulicama. I dok se za mesečni zakup velikih, javnih parkirališta mora konkurisati i nekoliko meseci unapred, pred sugrađanima se nalazi i mogućnost mesečnog iznajmljivanja garažnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.