Izvor: Beta, 25.Okt.2018, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volstrit u crvenom zbog rezultata preduzeća i nagoveštaja rasta kamata

 Volstrit je u sredu naglo pao, ubrzavajući gubitke u poslednjim minutima trgovačkog dana, obeleženog manevrima investitora za izbegavanje rizika po objavljivanju korporativnih rezultata.Na zatvaranju je vodeći indeks Njujorške berze, "Dau Džons indastrial averidž", bio niži za 2,41 odsto, i sišao na 24.583,42 poena.Indeks visoka tehnologije "Nasdak", pao je za 4,43 odsto, na 7.108,40 poena, te mu je sreda bila najgori dan još od 2011. godine. Taj indeks je tako, u finansijskom žargonu, sada u prostoru "korekcija" pošto je izgubio više od 10 odsto vrednosti od svog poslednjeg vrhunca u avgustu.Širi indeks "S i P 500" pao je u sredu za 3,09 odsto, na 2.656,10 poena.Baš kao i u utorak kada je bio pad deonica "Katerpilara" i "3M", sredu je obeležilo skoro opšte smanjenje vrednosti akcija glavnih kompanija koje su objavile kvartalne poslovne rezultate.Pali su "Teksas instruments" (-8,22 odsto) "AT i T" (-8,06 odsto), "UPS" (-5,52 odsto), "Nortrop Gruman" (-6,00 odsto), "Dženeral dajnamiks" (-7,73 odsto), "Ček point softver" (-4,26 odsto) i "Restoran brends internešnel" - vlasnik "Burger kinga" (-1,37 odsto).Njihovi rezultati "nisu toliko razočaravajući, ali tržište postavlja letvicu vrlo visok kada se radi o očekivanjima od budućnosti", rekao je Nejt Toft iz "Manulajf AM".Očekivanja kompanija su u poslednje vreme "često pogođena ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

POTOP NA VOLSTRITU: Indeksi DRASTIČNO popadali zbog mogućeg rasta kamata!

Izvor: Kurir, 25.Okt.2018

Volstrit je u sredu naglo pao, ubrzavajući gubitke u poslednjim minutima trgovačkog dana, obeleženog manevrima investitora za izbegavanje rizika po objavljivanju korporativnih rezultata.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.