Mrkonjić o tajnom sastanku: Voleo bih da mi Mlađa dogovori

Izvor: B92, 22.Maj.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić o tajnom sastanku: Voleo bih da mi Mlađa dogovori

Beograd -- Bivši ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je da su zakonom definisane sve obaveze i izvođača i podizvođača i da nema opravdanja za propuste.

Upitan kako je moguće da se dogodilo da podizvođaču radova na beogradskom Trgu Slavija mesecima novac nije uplaćivan a aradovi nisu završeni, Mrkonjić je za Prvu TV kazao da za to nema opravdanja jer je Zakon o investicionoj gradnji sve predvideo.

Kako je objasnio, investitor koji angažuje izvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a oni onda podizvođače su odgovorni i kontrola mora da postoji. “Nema tu opravdanja za investitora”.

Sličan problem se, kako je naveo, dogodio kada je građena deonica Ljig-Preljina na Koridoru 11, koju su gradili Azerbejdžanci i kada nije bilo kontrole podizvođača.

Mrkonjić je govorio i o razlozima nedavnog susreta sa nekadašnjim kolegom Mlađanom Dinkićem u jednom beogradskom hotelu:

“Voleo bih da mi Mlađa dogovori taj autoput, ja sam penzioner, ali bih voleo da me angažuje”, naveo je Mrkonjić.

Opširnije možete pogledati u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.