Vlada usvojila predlog zakona o budžetu za 2019. godinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila predlog zakona o budžetu za 2019. godinu

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu, koji predviđa ukupne prihode od oko 1.250 milijardi dinara, dok su za 20 milijardi više planirani rashodi i izdaci.

"Budžet je razvojni, realan i uravnotežen, a usmeren je na poboljšanje kvaliteta života građana i na ulaganje u kapitalne projekte, kao i na podsticanje daljeg rasta privrede", navodi se u saopštenju.

Precizira se da je predloženi zakon o budžetu, koji predviđa prihode i primanja za narednu godinu u iznosu od 1.246,2 milijardi dinara, dok su rashodi i izdaci 1.269 milijardi dinara, upućen u skupštinsku proceduru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.