Vlada Srbije: U avgustu zabeležen rast, godišnji pad BDP samo 1,0 odsto

Izvor: Beta, 01.Okt.2020, 16:58

Vlada Srbije: U avgustu zabeležen rast, godišnji pad BDP samo 1,0 odsto

Najvažniji ekonomski rezultati Srbije i napredak najznačajnijih projekata analizirani su danas na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) pod predsedavanjem pemijerke Ane Brnabić.Vlada je saopštila da je Srbija u avgustu "zabeležila značajan rast industrije od 4,2 odsto, dok su i rezultati u poljoprivrednom sektoru bolji od očekivanih, što znači da će ova godina verovatno biti rekordna u poljoprivrednoj proizvodnji"."Cilj je da Srbija bude medju vodećim zemljama i ekonomijama u Evropi po privrednom rastu u 2020. godini, a na dobrom putu smo putu", smatra premijerka.Ocenila je da će to što je Srbija u tri ovogodišnja kvartala "postigla uspeh, imati značajne pozitivne efekte" po privredu i da je to "još jedan dokaz da Srbija ide u pravom smeru, a da reforme i vizija Vlade daju rezultate".U saopštenju se ocenjuje da su rezultati tokom avgusta bili bolji od očekivanih uprkos pandemiji korana virusa.Tržište rada nastavilo je stabilan rast, tako da je broj zaposlenih u tom mesecu bio veći za 1,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.Iako je bio očekivan pad u broja stranih turista koji su posetili Srbiju, zabeležen je rast broja domaćih turista za više od 25 odsto.Zbog svih tih rezultata, Ministarstvo finansija i ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije: U avgustu zabeležen rast, godišnji pad BDP samo jedan odsto

Izvor: Danas, 01.Okt.2020

Najvažniji ekonomski rezultati Srbije i napredak najznačajnijih projekata analizirani su danas na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) pod predsedavanjem pemijerke Ane Brnabić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.