Vlada usvojila Predlog zakona o beogradskom metrou; Početak realizacije - do kraja godine

Izvor: B92, 28.Apr.2021, 18:55

Vlada usvojila Predlog zakona o beogradskom metrou; Početak realizacije - do kraja godine

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici, koji se odnosi na izgradnju beogradskog metroa kao jednog od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata, koji će biti osnov javnog prevoza u glavnom gradu.

Ovim zakonskim predlogom omogućiće se brža i jednostavnija realizacija projekta, od procesa pribavljanja zemljišta do izdavanja neophodnih dozvola i ubrzavanja procedure javnih nabavki neophodnih za njegovu realizaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Takođe su uređeni i regulatorni, tehnički i drugi uslovi za bezbedno, pouzdano i uredno odvijanje saobraćaja.

Planirano je da se sa realizacijom projekta, čija je ukupna vrednost šest milijardi evra, započne do kraja godine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Mali: Krećemo da ostvarujemo višedecenijski san Beograđana

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali danas je u Skupštini, između ostalog, govorio i o Predlogu zakona o potvrđivanju Aneksa 1 Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Republici Srbiji.

"Dva su projekta najvažnija - metro u Beogradu i unapređenje elektrodistributivnog centra u našoj zemlji. Ove nedelje usvajamo Zakon o metrou, za dve nedelje on će se naći pred poslanicima. Mi smo sa tim zakonom na korak bliže pokretanju izgradnje prve linije metroa koju očekujemo do kraja godine. Prva linija metroa biće duga 21,3 kilometara", podsetio je.

Ministar je dodao da je reč o propisu koji definiše ne samo proces, metodologiju i proceduru izgradnje metroa, već i sistem upravljanja metroom.

Time, kaže ministar, krećemo da ostvarujemo višedecenijski san Beograđana.

"Taj projekat ne samo da je važan infrastrukturni projekat, on utiče i na podizanje BDP-a, a i red je da Beograd kao možda jedini grad u Evropi sa ovim brojem stanovnika koji još nema metro - konačno ga i dobije", zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada usvojila predloge nekih zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog zakona o izmenama i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, kojim se produžava rok za pribavljanje upotrebne dozvole za objekte kojima je građevinska dozvola izdata pre 11. septembra 2009. godine prema tada važećim zakonima...Rok za pribavljanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Gradnja beogradskog metroa počinje do kraja godine

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2021

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je Prijedlog zakona o metrou i gradskoj željeznici, koji se odnosi na izgradnju beogradskog metroa ukupne vrijednosti šest milijardi evra, dok je početak realizacije planiran do kraja ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Usvojen Predlog zakona o metrou

Izvor: Danas, 28.Apr.2021

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici, koji se odnosi na izgradnju beogradskog metroa kao jednog od najsloženijih infrastrukturnih projekata, koji će biti osnov javnog prevoza u glavnom gradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.