Visokim kamatama banke mame nove klijente

Izvor: Blic, 14.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visokim kamatama banke mame nove klijente

Osim stimulativnih kamatnih stopa na štednju, u trci za štedišama banke u Srbiji poklanjaju i aparate za merenje krvnog pritiska, revolving kreditne kartice sa limitom od 500 evra, a ponegde je moguće dogovoriti i mesečnu isplatu kamate.

Specijalna ponuda štednje do kraja ovog meseca je u „Eurobanci EFG", gde građani, ukoliko oroče novac na šest meseci, mogu da računaju na efektivnu kamatu od sedam odsto na godišnjem nivou.

Banke misle i na najstarije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa tako do 31. marta u „Unikredit banci" svi penzioneri koji oroče na godinu dana minimum 3.000 evra, na poklon će dobiti i aparat za merenje pritiska ili aparat za merenje nivoa šećera u krvi.

Besplatna „viza elektron" platna kartica dobija se u „Banci Inteza", kada se oroči minimum 250 evra. Banka nudi atraktivne kamatne stope do poslednjeg dana marta, a kao dodatna pogodnost je što građani u ovoj banci mogu da kupe evro po povoljnijem kursu uz istovremeno polaganje na štednju.

Od visine uloga u „Pireus banci" zavisi i koliku će štediša dobiti kamatu. Oni koji oroče iznose od najmanje 2.000 evra na šest i više meseci, dobijaju specijalan poklon - „viza", „masterkard" ili „dinakard" revolving kreditnu karticu sa limitom od 500 evra.

Oročenjem deviza na šest meseci u „Folks banci" može se računati na godišnju efektivnu kamatnu stopu od 8,28 odsto, ali je neophodna i kupovina investicionih jedinica i to fondova sa kojim ova banka sarađuje. To su „Fima", „Fokus", „Delta", „Citadel" i „Ilirika".

Banke polako počinju da obraćaju pažnju i na najmlađe štediše. Tako u „Erste banci" godišnje efektivne kamatne stope za dečju štednju u zavisnosti od iznosa i perioda oročenja kreću se od 5,11 odsto pa do 6,63 odsto. U „Komercijalnoj banci" postoji nekoliko vrsta štednji, a najatraktivnije su rentna štednja i „cvrčak štednja", gde je kamatna stopa je 7,50 odsto na godišnjem nivou do punoletstva štediše.

Nedavno je „Prokredit banka" ponudila stimulativne kamate za devizne uloge oročene na šest meseci i godinu dana. Štediše mogu da podignu 10 odsto oročenog iznosa bez raskida oročenja, kao i da uvećaju glavnicu bez razročavanja.

Štediše treba da imaju na umu da kod devizne štednje, kada podižu kamatu, moraju i da plate porez na taj iznos od 20 odsto.

Štednja od 5.000 evra

Godišnja EKS 4,15% za oročenje na šest meseci

Bruto kamata na šest meseci 102,13

Godišnja EKS 5% za oročenje na godinu dana

Bruto kamata 250 evra

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.