Više računa u banci nego stanovnika: Najbogatiji čuva 32 miliona evra

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više računa u banci nego stanovnika: Najbogatiji "čuva" 32 miliona evra

Podgorica -- Iako se zvanično ne zna koliko građana čuva novac u bankama u inostranstvu, podaci CBCG pokazuju da u Crnoj Gori ima više računa nego stanovnika.

Pojedini građani imaju milionske svote na računima. Po poslednjim, nedavno javno saopštenim podacima CBCG, koje joj banke mesečno dostavljaju, na kraju avgusta depozit veći od milion evra imao je 71 građanin. To je šest manje nego na početku godine.

Podaci pokazuju da je sada rekorder građanin sa kontom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 32 miliona evra. To je znatno manje nego pre deset meseci, kada je rekord bio 50,3 miliona. Pobjedi je tada saopšteno da građanin rekorder nije stranac nego domaći. Očigledno je da se za desetak meseci njegov račun "istopio" za 18 miliona.

Podaci sa kraja avgusta takođe pokazuju da deset najvećih depozita domaćih i stranaca iznosi ukupno 88,2 miliona, prenosi Investitor.

Izveštaj o stanju i prometu na računima u inostranstvu Centralnoj banci Crne Gore dostavile su 62 firme. Zakon o tekućim i kapitalnim poslovima sa inostranstvom je potpuno usaglašen sa EU propisima i ne planira se njegova izmena, rekli su iz CBCG.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.