Vilamet: Nevreme u opšini Arilje nanelo veliku štetu voću i povrću

Izvor: Beta, 30.Maj.2022, 19:50

Vilamet: Nevreme u opšini Arilje nanelo veliku štetu voću i povrću

Predsednik udruženja proizvodjača malina "Vilamet" iz Arilja Dragan Bogdanović rekao je da je olujno nevreme praćeno gradom danas posle 15 sati pričinilo značajnu štetu na malinama i drugom voću i povrću u desetak sela te opštine."Olujni vetar sa kišom i gradom polomio je stabla malina, pokidao plodove i oštetio drugo voće i povrće, medju kojima je i krompir", rekao je Bogdanović za agenciju Beta.Dodao je da je šteta u njegovom malinjaku, koji se prostire na 1,2 hektara, najmanje 30 odsto.Bogdanović je rekao da je osigurao malinjak i da pretpostavlja da je to učinila i većina poljoprivrednika kao i da se nada da će osiguravajuće kuće realno sagledati štetu.Nevreme je, uprkos ispaljenih 13 protivgradnih raketa, kako je rekao Bogdanović, zahvatilo pola ariljske opštine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vilamet: Nevreme u opšini Arilje nanelo veliku štetu voću i povrću

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2022

Predsednik udruženja proizvodjača malina "Vilamet" iz Arilja Dragan Bogdanović rekao je da je olujno nevreme praćeno gradom danas posle 15 sati pričinilo značajnu štetu na malinama i drugom voću i povrću u desetak sela te opštine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.