Vesić: Rebalans budžeta uradjen kako bi se krenulo sa zgradnjom metroa

Izvor: Beta, 27.Okt.2021, 08:46

Vesić: Rebalans budžeta uradjen kako bi se krenulo sa zgradnjom metroa

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će rebalans budžeta Beograda, koji iznosi 150 milijardi dinara, omogućiti finansiranje infrastrukturnih projekata, medju kojima je na prvom mestu početak izgradnje metroa.Vesić je za RTS izjavio da je to "najveći budžet u istoriji Beograda", iz kojeg će 271 milion evra biti izdvojeno za vraćanje kredita, dok će medju infrastrukturnim projektima biti finansirana i izgradnja saobraćajnice za fabriku vakcina u Zemunu."Možemo da finansiramo infrastrukturne projekte. Novac je obezbedjen za nasipanje Makiškog polja, konačno počinje izgradnja metroa. Uradjen je rebalans da bi se krenulo sa izgradnjom tog projekta", rekao je Vesić.On je dodao da će prva linija metroa u Beogradu krenuti 2.028 godine, kao i da će to omogućiti povezivanje grada u celinu i lakši, tačniji i ekološki prihvatljiv prevoz koji ne zavisi od saobraćajne gužve.   //

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd ima rekordan budžet - na šta će otići novac?

Izvor: B92, 27.Okt.2021

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je podsetio da je Skupština grada usvojila rebalans budžeta koji iznosi više od 1,2 milijarde evra, istakavši da je to rekordan budžet u istoriji Beograda.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.