Venecuela uvodi novčanice s većim apoenima zbog hiperinflacije

Izvor: Beta, 12.Jun.2019, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela uvodi novčanice s većim apoenima zbog hiperinflacije

Venecuela planira da uvede novčanice s većim apoenima kako bi se izborila s hiperinflacijom koja ne pokazuje znake slabljenja.Centralna banka Venecuele je saopštila da će novi apoeni od 10.000, 20.000 i 50.000 bolivara postepeno početi da se pojavljuju od sutra, u cilju efikasnijih plaćanja i transakcija. Najveća nova novčanica vredi oko 10 dolara, što je više od minimalne mesečne plate u zemlji čija je ekonomija godinama u teškoj krizi.Do sada je najveća novčanica bila od 500 bolivara. Platne kartice su uobičajen način plaćanja u Venecueli, čija je valuta toliko slaba da su velike količine gotovine potrebne i za male transakcije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venecuela uvodi novčanice s većim apoenima zbog hiperinflacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2019, 08:31

Venecuela planira da uvede novčanice s većim apoenima kako bi se izborila s hiperinflacijom koja ne pokazuje znake slabljenja...Centralna banka Venecuele je saopštila da će novi apoeni od 10.000, 20.000 i 50.000 bolivara postepeno početi da se pojavljuju od sutra, u cilju efikasnijih plaćanja i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.