Venecuela uvodi novčanice s većim apoenima zbog hiperinflacije

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela uvodi novčanice s većim apoenima zbog hiperinflacije

Karakas -- Venecuela planira da uvede novčanice s većim apoenima kako bi se izborila s hiperinflacijom koja ne pokazuje znake slabljenja.

Centralna banka Venecuele je saopštila da će novi apoeni od 10.000, 20.000 i 50.000 bolivara postepeno početi da se pojavljuju od danas, u cilju efikasnijih plaćanja i transakcija.

Najveća nova novčanica vredi oko 10 dolara, što je više od minimalne mesečne plate u zemlji čija je ekonomija godinama u teškoj krizi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Do sada je najveća novčanica bila od 500 bolivara.

Platne kartice su uobičajen način plaćanja u Venecueli, čija je valuta toliko slaba da su velike količine gotovine potrebne i za male transakcije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.