Veliki gubitak - Huavej obustavlja proizvodnju čipova zbog američkih sankcija

Izvor: B92, 08.Avg.2020, 17:01

"Veliki gubitak" - Huavej obustavlja proizvodnju čipova zbog američkih sankcija

Peking -- Huavej se suočava sa nestašicom čipova za procesore pametnih telefona zbog američkih sankcija i biće primoran da obustavi proizvodnju najnaprednijih čipova.

Proizvodnja čipa Kirin, koji je dizajnirao Huavej biće obustavljena 15 septembra jer je za njihovu proizvodnju neophodna američka tehnologija, rekao je jedan od direktora kompanije Ričard Ju.

Dodao je da kompanija nije u mogućnosti da napravi sopstvene čipove.

"To je za nas veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gubitak. Ovogodišnja generacija Huavejevih čipova Kirin mogla bi da bude poslednja", rekao je Ju, prenosi AP.

Huavej tehnolodžis, jedna od najvećih proizvođača pametnih telefona i opreme za mrežu našao se u centru tenzija između SAD i Kine oko bezbednosti i tehnologije, u koje je uključena i kineska aplikacija TikTok.

Vašington je Huaveju onemogućio pristup komponentama proizvedenim u SAD, kao servisima za mobilne telefone, kao što je Google music.

Sankcije su pooštrene u maju, kada je Bela kuća zabranila dobavljačima širom sveta da koriste američku tehnologiju u proizvodnji komponenata za Huavej.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Huavej obustavlja proizvodnju čipova zbog američkih sankcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2020, 03:11

Kineski tehnološki gigant Huavej suočava se sa nestašicom čipova za procesore pametnih telefona zbog američkih sankcija i biće primoran da obustavi proizvodnju svojih najnaprednijih čipova, rekao je jedan od direktora kompanije Ričard Ju...Premanjegovimrečima, proizvodnja čipa Kirin, koji je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.