POTPISANA DVA SPORAZUMA Kine i Srbije! Prisutni Si i Vučić!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPISANA DVA SPORAZUMA Kine i Srbije! Prisutni Si i Vučić!

Domaćini su prethodno istakli da kineski lider nema običaj da prisustvuje potpisivanju ugovora tog tipa

U prisustvu predsednika Kine i Srbije, Si Ðinpinga i Aleksandra Vučić u Pekingu su danas potpisana dva veoma značajana sporazuma iz oblasti infrastrukture koje se rade u Srbiji.

Pročitajte i:

Reč je o okvirnom sporazumu između Vlade Srbije i Kine o obezbeđenu Srbiji koncesionog zajma za potrebe sprovođenja projekta izgradnje obilaznice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko Beograda, kao i ugovoru o državnom koncesionom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda na autoputu E70/75, deonica most preko Save kod Ostružnice-Bubanj Potok.

.

Predsednici Si i Vučić prethodno su održali sastanka, a u uvodnim obraćanjima istakli saradnju u okviru incijative "Jedan pojas, jedan put".

Si je naglasio značaj saradnje dve zemlje u okolnostima, kako je rekao, dubokih i složenih promena u svetu, a predsednik Vučić je konstatovao da Srbija već ubire mnoge plodove saradnje u okviru kineske Inicijative.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POTPISANA DVA SPORAZUMA O OBILAZNICAMA Danas u Kini glavna tema SAOBRAĆAJ

Izvor: Blic, 18.Sep.2018

U prisustvu predsednika Kine i Srbije, Si Đinpinga i Aleksandra Vučića u Pekingu su danas potpisana dva veoma značajana sporazuma iz oblasti infrastrukture koje se rade u Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.