Velika promena oko ispalte plata – ukinuta jedna obaveza

Izvor: B92, 09.Dec.2022, 12:06

Velika promena oko ispalte plata – ukinuta jedna obaveza

Hrvatska vlada predviđa u konačnom predlogu izmena zakona o porezu na dohodak da plate više ne moraju obvezno da se isplaćuju na tekući račun.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Zdravko Zrinušić podsetio je na sednici vlade da se prema sadašnjim propisima plate mogu isplaćivati na tekući račun, a svi drugi prihodi na žiro račun.

Budući da je sistem poreske uprave sada tako povezan da to nije nužno ni potrebno, a i kako bi se rasteretili građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i privrednici koji sada moraju da imaju dva ili više računa, predlaže se da se ta obveza ukine, odnosno da isplate mogu da se vrše na bilo koji račun koji građanin želi, rekao je Zrinušić, prenosi Hina.

Administrativno rasterećenje obuhvatiće sve poreske obveznike primaoce i isplatioce novčanih naknada, dodao je on.

Pored niza drugih izmena, vlada je predložila i da se ne oporezuje dohodak do 10 hiljada kuna (1.322 evra) ostvaren prodajom viška električne energije koju građani proizvedu iz solarnih panela na kućama i koju kao višak šalju u mrežu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.