VUČIĆ RAZOTKRIO PLAN LAŽNE DRŽAVE: Evo zbog čega Albanci žele da sporazum CEFTA postane SEFTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 14:12

VUČIĆ RAZOTKRIO PLAN LAŽNE DRŽAVE: Evo zbog čega Albanci žele da sporazum CEFTA postane SEFTA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je zašto je prištinska delagacija na sastanku u Briselu tražila da sporazum CEFTA postane SEFTA.

- Tražili su i da CEFTA postane SEFTA. To znači da žele da naprave novi dogovor o slobodnoj trgovini, da bi mogli da budu tu kao Republika Kosovo, da bi mogli da kažu da ih je Srbija priznala. Pošto su u CEFTI sa zvezdicom. Na mala vrata su pokušali to da urade - otkrio je Vučić.

Vučić je istakao da mu je, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prespavane noći, jasno da je prištinska strana na jučerašnji nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu došla s namerom da natera Srbiju da iz dijaloga izađe, odnosno da dijaloga nema.

Vučić je, obraćajući se medijima, rekao da je sazvao konferenciju kako bi građanima podneo izveštaj o jučerašnjoj sednici i najavio da će 22. juna biti održana sednica Narodne skupštine Srbije na kojoj će govoriti podrobno, detaljno, temeljno o apsolutno svakom pitanju od ključnog značaja za situaciju na KiM, planovima i idejama Srbije, ali i objektivnom situacijom sa kojom se suočavamo u međunarodnoj zajednici.

- Juče je nastavljen dijalog između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU. To je bila do sada najčudnija faza. Posle prespavane noći mogu da potvrdim da sa izvenošću, gotovo potpunom sigurnošću, da su oni koji su došli s prištinske strane želeli da nas navedu da napustimo, odnosno da dijaloga ne bude. Sve što su radili, tražili, govorili je značilo „želimo da izbegnemo dijalog, razgovor - objasnio je on.

Vučić je istakao da je na ozbiljan način razgovarano samo na jednu temu, i to kratko, a to su nestala lica.

- Želimo da postignemo svaku vrstu dogovora oko ovog pitanja, da pokažemo ljudima da ne želimo nikoga da sakrijemo, a istovremeno uspemo da se izborimo da prištinska strana nama i međunarodnim institucijama omogući prilaz određenim mestima na KiM kako bismo mogli da uzvršimo određena iskopavanja - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.