VLADA NASTAVLJA SA VELIKIM ULAGANJIMA U VELIKU PLANU: 230 miliona za školu u Markovcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2020, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA NASTAVLJA SA VELIKIM ULAGANJIMA U VELIKU PLANU: 230 miliona za školu u Markovcu

Piše: Dušan Marić

Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije izdvojila je 230 miliona dinara, odnosno skoro dva miliona evra, za rekonstrukciju osnovne škole "Drugi šumadijski odred" u Markovcu kod Velike Plane i svih objekata koji se nalaze u školskom dvorištu.

Projektom je predviđena rekonstrukcija nove i stare školske zgrade, zgrade u kojoj se nalaze dečiji vrtić, kabineta za tehničko obrazovanje i kotlarnice, zatim rekonstrukcija fiskulturne sale i prostorija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za produženi boravak dece i kuhinje.

- Biće izvršena temeljna rekonstrukcija svih objekata. Praktično, ostaće samo stari zidovi. Škola će dobiti potpuno novi izgled i funkcionalnost, što će olakšati odvijanje nastave i ulepšati boravak u školi i profesorima i učenicima – kaže Saša Stanojević, direktor škole.

Najvažnije je to što će na novoj školskoj zgradi biti podignut još jedan sprat, sa tri učionice

- Ni u jednom objektu do sad nismo imali toalete, već jedan toalet u dvorištu. Izgradnjom toaleta u prizemlju od sadašnje četiri učionice izgubićemo dve. Zbog toga smo, u dogovoru sa ljudima iz Vlade Srbije, odlučili da podignemo sprat i u njemu izgradimo tri nove učionice, sa toaletima – ističe Stanojević.

U svim objektima biće zamenjene instalacije za struju i vodu, postavljena pvc stolarija i novi podovi.  Kotlarnica će dobiti kotlove i opremu na bio masu. Uz fiskulturnu salu biće izgrađene svlačionice. Kuhinja će dobiti novu opremu.

Projektom je predviđena i obnova sportskih terena u školskom dvorištu.

- U toku je izrada tenderske dokumentacije, posle čega sledi raspisivanje tendera. Radovi će trajati najmanje šest meseci. Zbog toga planiramo da sa radovima počnemo negde u junu da bar ove školske godine ni na koji način ne ometamo odvijanje nastave – kaže Miodrag Škorić, načelnik Odelenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj.

Očekuje se da će ove godine u Velikoj Plani početi realizacija dva projekta čija je ukupna vrednost veća od 800 miliona dinara. Reč je o rekonstrukciji Doma zdravlja i svih srednjih škola na području opštine.

- Vlada Srbije je odobrila projekat rekonstrukcije Gimnazije, Ekonomsko-ugostiteljske škole „Vuk Karadžić“ i Tehničke škole "Nikola Tesla" čija je vrednost 300 miliona dinara i projekat rekonstrukcije Doma zdravlja, čija je projektanska vrednost 540 miliona dinara – kaže predsednik opštine Velika Plana Igor Matković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.