VLADA FRANCUSKE POKLEKLA: Ukidaju se takse na gorivo

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA FRANCUSKE POKLEKLA: Ukidaju se takse na gorivo

Francuska će suspendovati takse na naftne derivate zbog kojih su izbili masovni višednevni nemiri u Francuskoj.

Očekuje se da premijer Francuske Eduard Filip objavi "moratorijum na povećanje poreza na gorivo".

Vozači, čeka vas NOVO IZNENAĐENJE NA PUMPAMA: Ako ste sipali benzin, račun će vas začuditi, a tek dizel, AU!

Nove takse bile su okidač za masovne proteste širom zemlje. France24 javlja da je vlada otkazala sastanak sa predstavnicima Žutih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prsluka zakazan za danas.

Protesti zbog poskupljenja goriva traju od sredine novembra širom Francuske, a rezultirale su i masovnim hapšenjem demosntranata u centru Pariza.

Povećanje poreza na gorivo trebalo je da stupi na snagu 1. januara.

Predsednik Francuske Emanuel Makron više puta je ponavljao da neće odustati od taksi, ali je vlada u ponedeljak signalizirala da je spremna da pristane na neke ustupke. Makron je tokom jučerašnjeg dana otkazao planiranu posetu Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.