VINCI Airports proslavio početak poslovanja u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2019, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VINCI Airports proslavio početak poslovanja u Srbiji

VINCI Airports proslavio je početak svog poslovanja u Srbiji i početak svoje 25-godišnje koncesije Aerodroma Nikola Tesla, u prisustvu Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije i Nikole Notbara (Nicolas Notebaert), generalnog direktora kompanije VINCI Concešions i predsednika kompanije VINCI Airports, kao i u prisustvu predstavnika diplomatskog kora i poslovne zajednice.

Događaj pod nazivom "Osvetljavamo vaš svet" kojim je povezano nasleđe Nikole Tesle i slogan kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << VINCI Airports "Otvaramo vaš svet", obeležili su govori i video prezentacije, a slavio je zajedničku posvećenost Srbije i kompanije VINCI Airports da od aerodroma napravi modernu sliku Srbije u budućnosti i podrži razvoj zemlje uz njeno povezivanje sa ostatkom sveta.

"Mi smo čvrsto uvereni u potencijal beogradskog aerodroma. To je razlog zbog kojeg se nadamo da ćemo, u narednih 25 godina, biti primer dobrog partnera privredi Srbije, koji će predvođen nadležnim organima Srbije učvrstiti poziciju „Nikole Tesle“ kao vodećeg aerodroma na Balkanu", rekao je u svom govoru predsednik kompanije Nikola Notbar.

Kako bi se ova ambicija ostvarila, Nikola Notbar najavio je investicioni plan u iznosu od više od 730 miliona evra koji će tokom trajanja koncesije biti uloženi u unapređenje i modernizovanje aerodroma, sa ciljem da se broj od 5 miliona putnika usluženih svake godine podigne na 15 miliona, do kraja koncesije.

"Razvićemo saobraćaj, ali ćemo to uraditi na osmišljen i održiv način,“ rekao je on, dodavši da će kompanija VINCI Airports svojom posvećenošću održivosti omogućiti da Aerodrom Nikola Tesla postane kompanija za primer u pogledu društvene odgovornosti „kroz razvoj i jačanje sigurnosnih i bezbednosnih standarda, i tako što će aerodrom postati evropski primer u oblasti zaštite životne sredine", rekao je Notbar.

Dok je simbolično predavala ključeve Aerodroma, Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, izjavila je da ovaj projekat ima strateški značaj za dalji razvoj Srbije.

"Ovo je prva koncesija u istoriji naše zemlje, a VINCI je partner koji će svojim znanjem, iskustvom, referencama i resursama unaprediti poslovanje našeg aerodroma", istakla je Brnabić.

Premijerka je u svom obraćanju rekla da je 2012. godine, kroz Aerodrom Nikola Tesla, prošlo 3,4 miliona putnika, a zahvaljujući partnerstvu sa Etihadom i postojanju AirSerbia, na kraju 2018. godine aerodrom je imao čak 5,6 miliona putnika. „Rast je rezultat velikog rada, promena i vere u potencijale naše zemlje“, naglasila je predsednica Vlade, i istakla da je upravo VINSI jak partner „za dalji, brži i održiviji rast aerodroma“.

Brnabić je zaključila da ovim partnerstvom otvaramo vrata Srbije za svet, projektom koji simbolizuje modernu i inovativnu Srbiju koja je povezana sa svetom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.