Uspješno testiran podmorski kabl između Crne Gore i Italije

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Dec.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspješno testiran podmorski kabl između Crne Gore i Italije

PODGORICA - Probno testiranje projekta energetskog povezivanja Crne Gore i Italije uspješno je počelo prvim funkcionalnim testiranjem konvertorskog postrojenja u Lastvi, potvrđeno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema /CGES/ i italijanske “Terne”. 

Provjera funkcionalnosti cijelog sistema projekta podmorskog kabla trajaće nekoliko mjeseci, nakon čega slijedi komercijalna upotreba početkom druge polovine naredne godine. Projekat energetske interkonekcije Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sa Italijom prvo je spajanje regiona te vrste sa EU koji Crnu Goru pozicionira kao energetsko čvorište na Balkanu. Nakon što je kabl dužine 455 kilometara, od čega je većina pod morem, postavljen prošle godine, krajem sedmice je uspješno završeno početno testiranje konvertorskog postrojenja u Lastvi. Testiranje koje podrazumijeva stratešku saradnju i koordinaciju operatera prenosnog sistema Crne Gore i Italije, CGES-a i “Terne”, trajaće nekoliko mjeseci. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je ranije da su očekivani benefiti brojni, te da je riječ o moćnom infrastrukturnom linku, koji povezuje Balkan sa Evropom. Energetsku vezu Italije i Crne Gore Evropska komisija proglasila je projektom od javnog interesa.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Uspešno testiran podmorski kabl, Crna Gora se povezuje sa EU

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2018

Probno testiranje projekta energetskog povezivanja Crne Gore i Italije uspešno je započeto, proba je počela u petak 14. decembra prvim funkcionalnim testiranjem konvertorskog postrojenja u Lastvi, prenosi sajt www.bankar.me..Provera funkcionalnosti celog sistema projekta podmorskog kabla trajaće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.