Uskoro temeljac za NTP u Nišu: Ovde će se rađati i razvijati ideje

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro temeljac za NTP u Nišu: "Ovde će se rađati i razvijati ideje"

Kamen temeljac Naučno-tehnološkog parka u Nišu biće postavljen najverovatnije za vreme trajanja Foruma naprednih tehnologija od 6. do 8. novembra.

To je izjavio načelnik niške Kancelarije za lokalni ekonoski razvoj i projekte (KLER) Milan Ranđelović.

"Privodi se kraju izbor izvođača radova, kao i pripreme za postavljanje kamena temeljca. Potrebno je još samo da istekne rok za žalbu na tenderu za izbor izvođača radova", kazao je Ranđelović za agenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beta. On je rekao da će zgrada tog parka imati oko 10.000 kvadrata, a biće građena na uglu Bulevara Nikole Tesle i Ulice Aleksandra Medvedeva.

Ranđelović je kazao da je u prvoj polovini ovog meseca raspisan tender za izbor firme koja će graditi višenamensku multifunkcionalnu lamelu pri Elektronskom fakultetu i dodao da se početak radova na tom objektu očekuje na proleće naredne godine.

"Start-ap centar koji je je prošle jeseni otvoren na Elektronskom fakultetu, multifunkcionalna lamela i Naučno-tehnološki park predstavljaće celinu. U Startap centru će se rađati ideje za nove proizvode, u multifunkcionalnoj lameli sa laboratorijama će se razvijati, a komercijalizovati u Naučno-tehnološkom parku", istakao je Ranđelović.

On je kazao da će u izgradnju i opremanje tri pomenuta objekta biti uloženo oko 15 miliona evra, a radovi bi kompletno trebalo da budu završeni u naredne dve godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.