Uskoro će zaživeti fontana; Sa gondolom kreće novo poglavlje u srpskom turizmu

Izvor: B92, 21.Okt.2020, 14:03

"Uskoro će zaživeti fontana"; Sa gondolom kreće "novo poglavlje" u srpskom turizmu

Zlatibor -- Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović poručio je da će uskoro zaživeti fontana u sredini jezera na Zlatiboru.

Stamatović je rekao da se kapitalni investicioni projekti na Zlatiboru privode kraju, a da će početak rada zlatiborske Gold gondole označiti novo poglavlje u srpskom turizmu.

Stamatović podseća da obnovom Кraljevog trga i njegovih pristupnih saobraćajnica, stanovnici Zlatibora i svi njegovi posetioci dobijaju nešto što mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turistički centri Evrope nemaju, navodi se na sajtu te opštine.

"Ispod podloge je ugrađen i sistem podnog grejanja, koji će omogućiti da desetine hiljada posetilaca naše planine slobodno i bezbedno uživa u svim pogodnostima srpske zimske prestonice. Nadam se da će se do Nove godine situacija sa koronavirusom značajno smiriti i da ćemo sa stanovnicima opštine Čajetina, ali i sa svim našim dragim posetiocima opet tradicionalno uživati u seriji novogodišnjih koncerata", kaže Stamatović.

Jezero u centru Zlatibora uskoro će zablistati u novom ruhu, a krasiće ga i fontana, navodi se na sajtu.

"Od izgradnje, jezero nije ovako detaljno rekonstruisano. Obnovljeno je njegovo korito, na najsavremeniji način uređen sistem odvoda vode, formirane su nove zelene površine oko jezera, rekonstruisane su pešačke staze i plato ispred Кraljeve česme, a uskoro će zaživeti i fontana u sredini jezera. U zimskom periodu će svi moći da uživaju u klizalištu, kako oni najmlađi, tako i oni stariji", najavljuje Stamatović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NOVO POGLAVLJE U SRPSKOM TURIZMU" Trg sa grejačima, fontana u jezeru, velika očekivanja od gondole na Zlatiboru

Izvor: Blic, 21.Okt.2020

Kapitalni investicioni projekti na Zlatiboru privode se kraju, uskoro će zaživeti fontana u sredini jezera, a početak rada zlatiborske Gold gondole označiće novo poglavlje u srpskom turizmu - najavljuje predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.