Upoznajte budžet za 2020: Evo na šta će tačno otići novac iz naše kase (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2019, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte budžet za 2020: Evo na šta će tačno otići novac iz naše kase (VIDEO)

U videu se krije objašnjenje za ceo budžet Republike Srbije za 2020. Usvojen je budžet za 2020. godinu, a sada možete jasnije da vidite i za šta je tačno planiran novac. Ministarstvo finansija objavilo je video u kome je predstavljena cela kasa na slikovit način. - Želeli smo da građanima Srbije približimo budžet za 2020. godinu, te razumljivim jezikom objasnimo na šta će se utrošiti javni novac - napisali su iz resornog ministarstva.PROČITAJTE JOŠ - Usvojen >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << budžet za 2020: Korak na dugom putu do suštinske budžetske kontrole Podsetimo, Skupština Srbije usvojila je krajem novembra budžet kojim su predviđeni prihodi od 1.314,5 milijardi dinara i rashodi od 1.334,7 milijardi dinara, a deficit će iznositi 20,2 milijarde dinara, odnosno 0,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP). Budžet je planiran na osnovu procene da će rast BDP-a u 2020. godini biti četiri odsto, a da će inflacija iznositi dva odsto. Za plate zaposlenih u državnoj službi biće izdvojeno 295,4 milijarde dinara, a za penzije 581,2 milijarde. (Telegraf Biznis)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

USVOJEN BUDŽET ZA 2020: Pogledajte u šta će se uložiti novac!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2019, 00:00

U videu se krije objašnjenje za ceo budžet Republike Srbije za 2020...Usvojen je budžet za 2020. godinu, a sada možete jasnije da vidite i za šta je tačno planiran novac...Ministarstvo finansija objavilo je video u kome je predstavljena cela kasa na slikovit način...- Želeli smo da građanima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.