United Group u Sloveniji kažnjen s 3,7 milijuna eura zbog Sport Kluba

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jul.2019, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

United Group u Sloveniji kažnjen s 3,7 milijuna eura zbog Sport Kluba

LJUBLJANA - Slovenska Agencija za sigurnost konkurencije (AVK) je zbog kasno prijavljene koncentracije izrekla novčanu kaznu u iznosu od 3,7 milijuna eura društvu United Media, medijskom ogranku United Groupa koja se odnosi na izdavanje televizijskih programa Sport Klub.

U United Groupu, međutim, i dalje čekaju na presudu Suda u pogledu odluke AVK-a, kojom im je naložena prodaja tih programa.

Agencija je osim kazne društvu United Media sa sjedištem na Cipru od >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 3,7 milijuna eura kaznila u visini od po 6500 eura još dvije pravne osobe, objavila je AVK na svojoj internetskoj stranici.

Agencija je prekršajni postupak protiv United Medije vodila zbog kašnjenja obavijesti o koncentraciji koja je proizašla iz sklapanja ugovora kojim je tvrtka, nazvana Adria Media, stekla 100% udjela u United Media Distributionu, tada IKO Balkan, vlasniku prava za objavljivanje programa Sport Kluba.

Kompanija je trebala obavijestiti agenciju o koncentraciji najkasnije 30 dana nakon sklapanja ugovora, ali to je učinila sa zakašnjenjem dužim od jedne godine. Pravne osobe, koje je Agencija novčano kaznila, najavile su podnošenje zahtjeva za sudsku zaštitu protiv odluke o prekršaju i kažnjavanju, o čemu će odlučiti Okružni sud u Ljubljani, te stoga odluka još nije pravomoćna.

U rujnu prošle godine AVK donio je odluku kojom se utvrđuje da je vlasništvo nad programima koje je United Media kupio od S.C. IKO Poljska, suprotno pravilima tržišnog natjecanja, te je stoga zabranilo. United Groupu je stoga naredila da mora prodati 13 sportskih programa iz sheme Sport Klub.

United Group, u vlasništvu britanske financijske tvrtke BC Partners i velikog američkog investicijskog fonda KKR, podnio je žalbu Upravnom sudu, a Vrhovni sud je u listopadu prošle godine odlučio da United Group može nastaviti prikazivati sportske programe do konačne odluke AVK-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.