UniCredit čisti stambene hipoteke teške pet milijardi eura

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Okt.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UniCredit čisti stambene hipoteke teške pet milijardi eura

MILANO - UniCredit, najveća talijanska banka, trebala bi sljedećeg mjeseca objaviti prodaju 5 milijardi eura nekvalitetnih stambenih hipoteka, navela su Reutersu dva izvora upoznata sa tom materijom.

UniCredit je ubrzao napore na "sređivanju" banke uoči predstavljanja novog poslovnog plana 3. prosinca.

U kolovozu je objavljeno da je banka smanjila projeicirani cilj za 2019. godinu za bruto problematične kredite u svojoj non-core diviziji, na oko 10 milijardi eura, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sa 14,9 milijardi koliko je iznosila ranija projekcija.

Prošloga tjedna je šef banke za non-core upravljanje potvrdio da je UniCredit na putu da postigne svoj cilj na kraju godine. Banka je zadržala 15,7 milijardi eura obezvrijeđenog duga u svojoj non-core diviziji krajem lipnja, ali od tada je dogovorila brojne otplate, uključujući tri prodaje loših kredita za poduzeća ukupne vrijednosti 2,3 milijarde.

Najnovija transakcija odnosi se na stambene hipoteke, vrstu imovine koju su italijanske banke do sada oklijevale da razdvoje iz straha da će privući lošu reklamu, jer sakupljači kredita preuzimaju imovinu tražeći povrat novca.

Međutim, nepopustljivi regulatorni i tržišni pritisak na čišćenje bilansa ostavili su zajmodavcima malo alternative.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.