Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021, 18:26

Umetnici oslikali betonske žardinjere u Somboru

Centar Sombora dobio je prošlog vikenda sasvim drugačiji izgled. Krivci za to su umetnici koji su oslikali betonske žardinjere.

"Uglavnom je ovako, sivo i bezlično. A može i ovako šareno i razigrano. Uz malo umetničke mašte. A te mašte nije nedostajalo umetnicima koji su centru grada dali sasvim drugačiji izgleda. Umesto slikarskog platna podloga za rad bile su im betonske žardinjere. Motive su umetnici birali sami", rekao je Stefan Stojšić iz Sombora.

Stefan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stojšić je odlučio da jednoj žardinjeri da izgled aligatora.

Ana Panjković Ilić ostala je verna autentičnom motivu, pa je jedna od žardinjera kod pijace postala kanalska obala.

Izazovu nisu odoleli ni najmlađi. Čak bi se moglo reći da su njihovi radovi sa najviše detalja.

Raditi na betonskoj podlozi malo je drugačije, ali nije neizvodljivo.

Umetnici su oslikali više od 20 betonskih žardinjera u centru grada. To je ideja Gorana Šuice.

Oslikane betonske žardinjere dale su centru grada sasvim drugačiji izgled. Takav izgled mogli bi dobiti I drugi urbani prostori u gradu. Volje i inspiracije za to ima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.