Ulazimo u evrozonu 2024

Izvor: B92, 21.Jan.2022, 18:11

"Ulazimo u evrozonu 2024"

Sofija -- Nova bugarska centristička vlada je odlučna da uvede Bugarsku u evrozonu 2024. godine, izjavio je danas ministar finansija te zemlje Asen Vasilev.

"Ponovo smo kao cilj potvrdili da Bugarska uvede evro od 1. januara 2024. godine. Radimo sav posao u tehničkom smislu. ide prilično dobro, tako da mislimo da tu neće biti problema", rekao je Vasilev u intervjuu za Rojters.

"Hrvatska nije spremna"

Dodao je da je "prilično siguran" u pogledu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utvrđenog datuma za ulazak Bugarske u evrozonu.

Podsećanja radi, i ranije su bugarski zvaničnici rekli da ne odustaju od uvođenja evra.

Ovog leta cene i u kunama i u evrima

Ipak, među Bugarima je podrška ulasku u evrozonu promenljiva, jer oko polovina građana smatra da bi to imalo negativne posledice, a više od tri četvrtine njih zabrinuto je zbog mogućeg špekulativnog podizanja cena, prema julskom barometru raspoloženja nacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.