Ulaže se milijardu evra: Od Užica do Beograda za sat i po vremena FOTO

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 18:55

Ulaže se milijardu evra: "Od Užica do Beograda za sat i po vremena" FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, obišao je radove na sanaciji puta u selu Makovište kod Kosjerića.

On je najavio ulaganja u lokalnu putnu infrastrukturu širom Srbije.

"Ova Mesna zajednica ima 800 stanovnika, mnogo mladih koji su odlučili da ostanu na selu i zato je neophodno da im obezbdemo adekvatne puteve. Na deonici u selu Makovište radi se 13 kilimetara asfalta koji će biti od velikog značaja za sve meštane. Radiće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u četiri faze, a prema planu deonica će biti gotovo da maja meseca", izjavio prilikom posete selu Makovište, ministar Momirović.

Osim u Makovištu u opštini Kojserić rekonstrukcija putne infrastrukture radi se u još tri mesne zajednice: Brajkovići, Seča Reka i Varda, a ukupna vrednost investicije iznosi 105 miliona dinara.

"Mašine su već na terenu, radi se punom parom i to na radost svih meštana. Putna infrastuktura na teritoriji opštine Kojserić je poprilično devastirana, u katastrofalnom stanju, jer nije ulagano ništa decenijama unazad. Sada se konačno stvari menjaju nabolje", rekao je predsednik opštine Kojserić Žarko Đokić.

Ministar Momirović je naglasio da dalja izgradnja autoputa doneće brojne benefite svim građanima Zapadne Srbije, a između ostalog i meštanima Kosjerića.

"Država ulaže milijardu evra, kako bi se stvorila nova saobraćajna komunikacija. Kad radovi budu završeni od Užica do Beograda stizaće se za sat i po vremena. Autoput dovešće nove investitore, a samim tim i nova radna mesta za žitelje ovog kraja. Epidemija jeste otežala sve poslove, ali mi činimo sve da se te posledice ne osete i radimo u tri smene, kako bi svi rokovi bili ispoštovani i to građani već mogu da vide i osete promene", zaključio je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.