Ukrajina zabranila više od 40 ruskih medicinskih preparata

Izvor: Vostok.rs, 18.Avg.2018, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina zabranila više od 40 ruskih medicinskih preparata

Ukrajina je zabranila uvoz, čuvanje i primenu 68 medicinskih preparata, od kojih je više od 40 proizvedeno u Rusiji. Odluka o tome objavljena je u petak na sajtu Državne službe za medicinska sredstva i kontrolu narkotika, prenose RIA Novosti.

Služba je saopštila da je osnovni razlog zabrane uvoz preparata koji narušavaju zahteve ukrajinskog zakonodavstva. Apoteke koje dobiju preparate moraju da ih unište ili da ih vrate proizvođaču.


Prema spisku, zabranjena su 43 preparata proizvedena u Rusiji. Na spisku su i preparati ukrajinskog, nemačkog, poljskog, mađarskog, bugarskog, belgijskog, francuskog, rumunskog, španskog, italijanskog i austrijskog porekla.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.