Ugovor o osnivanju srpsko-kineske firme za izgradnju tehnološkog parka u Borči

Izvor: RTS, 26.Nov.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor o osnivanju srpsko-kineske firme za izgradnju tehnološkog parka u Borči

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je sa kineskom kompanijom Si-Ar-Bi-Si ugovor o osnivanju zajedničke firme Vlade Srbije i te kineske kompanije o izgradnji industrijskog parka u Borči.
Sporazum o izgradnji industrijskog parka u Borči, u kojem će raditi 15.000 ljudi, potpisan je u Pekingu 2018. godine.

Siniša Mali je rekao da je u budžetu za narednu godinu za taj projekat izdvojeno 237 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva finansija.
"Park će se prostirati na 320 hektara, a nalaziće se kod Pupinovog mosta, na opštini Palilula", naveo je Mali na sednici parlamenta.
Prema njegovim rečima, radovi će se sprovoditi u tri faze, koje predviđaju izgradnju komercijalnog centra, industrijske zone i parka visoke tehnologije.
Dodao je da je celokupna investicija vredna oko 247 miliona evra.
Potpisnik za "Čajna roud end bridž korporejšn" bio je direktor srpskog ogranka te kompanije, Džang Sjaojuen, navodi se u saopštenju. 
Zamenik direktora ogranka Si-Ar-Bi-Sija, Džou Džeksi istakao je da će industrijski park u Borči biti most koji će dodatno spojiti Srbiju i Kinu, ali i unaprediti ekonomiju obe zemlje, te da će Srbija postati još bolje mesto za život.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Privrednici Malom: Lako bismo se mi prilagodili

Izvor: Danas, 27.Nov.2019, 13:11

"Nismo za naglo smanjenje poreza i doprinosa na 55 odsto, kako kaže Fiskalni savet, jer ekonomija ne voli šokove. Ovih jedan odsto smanjenja znači 13,1 milijardu dinara manje u budžetu", rekao je ministar finansija Siniša Mali braneći budžet za sledeću godinu pred poslanicima Narodne skupštine,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.