Ugostitelji u Kikindi rade sa 20 odsto svojih kapaciteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 12:20

Ugostitelji u Kikindi rade sa 20 odsto svojih kapaciteta

Ugostitelji u Kikindi, gradu koji je prvi uveo pooštrene mere, što je podrazumevalo i potpunu obustavu rada restorana, trenutno rade sa 20 odsto svojih kapaciteta. Kako su predložene mere dale dobre rezultate, ugostitelji ih poštuju i sa nestrpljenjem očekuju normalizaciju situacije, a u međuvremenu svoje usluge menjaju i prilagođavaju ih aktuelnim dešavanjima.

Restorani u Kikindi do pre samo mesec i po dana bili su puni, pogotovo oni koji su po veoma pristupačnim cenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nudili mušterijama kuvane obroke uz mogućnost dostave. Na meniju desetak različitih obroka, bili su dovoljan razlog da usluge kikindskih ugostitelja koriste, kako građani, tako i kompanije koje obezbeđuju obroke svojim zaposlenima. Nakon uvođenja vanrednog stanja i potpune zabrane rada restorana, promet je smanjen na 20 odsto kapaciteta, a vlasnici restorana nude dodatne usluge.

''Sasvim je evidentno da smo veoma pogođeni ovom situacijom, snalazimo se tako što smo uveli pripremu ručkova za poneti na šalteru. Imamo i jednu firmu sa terenskim radnicima kojima dostavljamo hranu i to je jedan od načina na koji mi radimo'', kaže Robert Pataki, ugostitelj iz Kikinde.

Kioscima brze hrane dozvoljen je rad, kao i dostava na kućne adrese, mada je promet drastično smanjen s obzirom na to da se poštuju propisane mere, građana je znatno manje na ulici i slabije kupuju meso sa roštilja, tako da se i vlasnici hamburgerija snalaze na razne načine kako bi donekle povećali promet.

''Smanjena nam je prodaja, malo je naroda na ulici, prodavnice ne rade, malo njih se šeta i poštuje naredbe, ali smo uveli dostavu i tako funkcionišemo'', dodaje Milan Maletić, ugostitelj iz Kikinde.

Kikinda je prva uvela pooštrene mere kojim je rad svih ugostiteljskih objekata bio obustavljen već prvih dana uvođenja vanrednog stanja i takve mere dale su dobre rezultate. Vodeći se time, svi oni koji žive od pružanja ugostiteljskih usluga, sa nestrpljenjem očekuju normalan nastavak rada, a u međuvremenu, na razne načine, pomažu zaposlenima u zdravstvu i starijim sugrađanima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.