Udruga dobavljača oštro protiv jednostranih pogodovanja Izvanredne uprave

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Maj.2018, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruga dobavljača oštro protiv jednostranih pogodovanja Izvanredne uprave

ZAGREB - Sinoć je održan sastanak Upravnog odbora udruge dobavljača Agrokora na kojem je raspravljano o naknadnim dogovorima koje Izvanredna uprava provodi s pojedinim vjerovnicima, a koji nisu bili dijelom Načelnih uvjeta (term sheeta) potpisanih 10. travnja 2018. u Zagrebu.

Na početku sastanka Udruga je osudila jučerašnji istup Izvanredne uprave koja je iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije Francka, što ni na koji način ne pridonosi daljnjem procesu pripreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i postizanja nagodbe.Naglašeno je kako je Udruga dobavljača pregovarala u dobroj vjeri u nazočnosti predstavnika svih vjerovničkih skupina te Izvanredne uprave i njihovih savjetnika završila pregovore sa 10. travnja 2018.

Potpisom Načelnih uvjeta (term sheet) od strane svih članova Privremenog vjerovničkog vijeća (uključujući i Sberbank), VTB-a i Udruge dobavljača Agrokora smatralo se da je usuglašen finalni nacrt nagodbe. Udruga dobavljača i dalje stoji kod ispregovaranih i potpisanih Načelnih uvjeta (koje je potpisao i Sberbank), ali ne može prihvatiti naknadne dogovore koji bitno mijenjaju položaj dobavljača, bez da su predstavnici dobavljača imali mogućnost sudjelovanja u tim pregovorima.

Nadalje, iz najave izvanrednog povjerenika Peruška daje se naslutiti da će sličnih pogodovanja biti još – opet bez znanja Udruge dobavljača ili predstavnika dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću.

Osim toga, Udruga dobavljača ne može prihvatiti novi roll-up i samim time novo zaduživanje što u mnogome smanjuje potencijal za buduće poslovanje i servisiranje obveza društva.Na kraju sastanka je zaključeno da Udruga dobavljača i dalje podržava nagodbu u okvirima dogovorenog i potpisanog teksta Načelnih uvjeta kojeg je potpisao i Sberbank, a sve eventualne dopune moguće je prihvatiti jedino ukoliko se usuglase s predstavnicima svih vjerovnika, a ne jednostranim dogovorima Izvanredne uprave.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.