Udeli MILOSTINJU pa parkiraj! Monasi smislili ODLIČAN NAČIN da zarade

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udeli MILOSTINJU pa parkiraj! Monasi smislili ODLIČAN NAČIN da zarade

U dvorištu ima dovoljno mesta

Jedan samostan u Hrvatskoj uveo je novost na tržištu usluga parkiranja osmislivši "originalan" način naplate vozačima koji žele da ostave automobil u dvorištu.

U dvorištu pulskog samostana Svetog Franje parkiranje se međutim ne plaća SMS-om ili kovanicama na automatu.

Pulski franjevci su se dosetili da parkiranje naplaćuju, kako kažu, milostinjom. Jer, ipak je reč o ilegalnom parkiralištu, pa bi izdavanje računa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavljalo dokaz da se ljudi iz crkve bave nezakonitim radnjama.

Ne zna se tačno kad je samostan pokrenuo biznis s parkiranjem, ali neki korisnici njihovih usluga pričaju da plaćaju 500 kuna mesečno za rezervisano mesto u dvorištu, koje se, zajedno sa samostanom, prostire na gotovo 5.000 kvadrata.

Na ilegalnom parkingu tokom dana bude i više od 50 automobila, dosta njih su sa stranim registarskim oznakama, ali je nejasno koliko ih pripada onima koji žive i rade u samostanu.

Ako se uzme da je cena od 500 kuna mesečno podjednaka za sve korisnike, kojih je, recimo, 50, dolazi se do toga da samostan prihoduje čistih 25.000 kuna mesečno, odnosno 300.000 godišnje, što je oko 40.000 evra.

POLITIČKI UTICAJ I MOĆ, KLASNA NEJEDNAKOST: Ovo su osobine i sposobnosti koje ima SVAKI američki superbogataš (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.