Ubrzano pada vrednost banke: Nema kupaca za njene poslovne prostore

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 17:34

Ubrzano pada vrednost banke: Nema kupaca za njene poslovne prostore

Banjaluka -- Vrednost imovine Bobar banke u centru Banjaluke ubrzano pada jer nema kupaca za poslovne prostore vredne više od milion maraka, piše sajt Kapital.

Naime, prodaja dva poslovna prostora u Srpskoj ulici u Banjaluci ukupne površine 361 metar kvadratni, kao i prava iz ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora od 77 kvadrata, počela je pre više od godinu dana.

Prvi oglas za prodaju raspisan je u junu 2019. godine kada su prostori Bobar banke u najvećem gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpske procenjeni na 1,12 miliona KM. Zainteresovanih nije bilo.

Usledile su još dve licitacije, u septembru prošle, pa u januaru ove godine, a imale su isti ishod, odnosno nije pristigao nijedan kupac.

Poslednja licitacija, koja je takođe propala, održana je prie nekoliko dana, a cena nekretnina pala je na 940.000 KM.

Nova licitacija zakazana je za 3. septembar, a kao početna cena i cena ispod koje se nekretnine ne mogu prodati određen je iznos od 910.000 KM. Definisano je i da se prodaja vrši u kompletu.

Bobar banka u stečaju je od 30. decembra 2016. godine, a nedugo zatim objavljeno je da od pravnih lica Bobar banka potražuje kredite sa dospelom glavnicom i kamatama u ukupnom iznosu od 244,9 miliona KM, a od fizičkih lica 24,2 miliona KM.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.