UNESKO: Venecija na listi ugroženih ako ne zabrani kruzere?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 06:44

UNESKO: Venecija na listi ugroženih ako ne zabrani kruzere?

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESKO saopštila je danas da će razmotriti predlog da stavi Veneciju na svoju listu ugroženih područja ukoliko grad ne izda trajnu zabranu pristajanja kruzera u lagunu.

UNESKO najavljuje da će o tom pitanju razgovarati na plenarnoj sednici od 16. do 31. jula. U slučaju odobrenja, Agencija bi mogla da zahteva hitnu akciju italijanske vlade do sledećeg februara, javila je Ansa.

UNESKO je upozorio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će opstanak Venecije biti još više ugrožen ako grad ne izda trajnu zabranu plovidbe kruzerima.

Potrebno je hitno doneti dugoročno rešenje, rešenje kojim će biti potpuno zabranjen ulazak kruzera u lagunu i njihovo preusmeravanje u odgovarajuću luku, upozorava UNESKO, a preneo je britanski Gardijan.

"Stavljanje Venecije na UN listu ugroženih područje bio bi ozbiljan problem za našu zemlju i više nema vremena za gubljenje. Najnovijom uredbom napravljen je važan korak, ali moramo učiniti više i odmah sprečiti prolazak velikih brodova kroz kanal Đudeka", rekao je italijanski ministar kulture Dario Frančeskini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venecija na listi ugroženih ako ne zabrani kruzere

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2021

UNESKO je saopštio da će razmotriti predlog da stavi Veneciju na listu ugroženih područja ukoliko grad ne zabrani kruzerima da pristaju u lagunu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.