U srpskim lukama više tereta, kruzera i putnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U srpskim lukama više tereta, kruzera i putnika

U srpskim lukama za devet meseci ove godine pretovareno je 17 odsto više tereta, a na međunarodnim putničkim pristaništima zabeleženo je 29 odsto više pristajanja kruzera nego u istom periodu lane, navodi se u kvartalnoj analizi koju je objavila Agencija za upravljanje lukama (AUL).

U odnosu na tri kvartala 2018. godine, broj ukrcanih i iskrcanih putnika do kraja septembra ove godine porastao je za 26 procenata.

Gotovo četvrtinu pretovara tereta, 24 odsto, činili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su šljunak, pesak i kameni agregati, dok su rude u ukupnom pretovaru zastupljene sa 18 procenata a slede žitarice te nafta i naftni derivati, saopštio je AUL.

Najveća razlika u pretovaru zabeležena je kod žitarica, kojih je bilo 704.000 tona više nego u istom periodu lane, a povećane su i pretovarene količine uglja i rasutog tereta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U srpskim lukama više tereta, kruzera i putnika

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 09:07

Beograd -- U srpskim lukama za devet meseci ove godine pretovareno je 17 odsto više tereta nego prošle godine, kažu iz Agencije za upravljanje lukama (AUL)...Na međunarodnim putničkim pristaništima zabeleženo je 29 odsto više pristajanja kruzera nego u istom periodu lane, navodi se u kvartalnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.