U narednih 20 godina Kini će biti potrebno 8.090 putničkih aviona

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U narednih 20 godina Kini će biti potrebno 8.090 putničkih aviona

Američki proizvođač aviona Boing povisio je prognozu kineske tražnje za putničkim avionima u narednih 20 godina, usled očekivanog snažnog rasta avio-saobraćaja.

Kineskim avio-prevoznicima će do 2038. godine biti potrebno 8.090 novih aviona, što je za 5,2 odsto više u odnosu na prošlogodišnju Boingovu prognozu, prenosi CNBC.

Vrednost tih aviona iznosiće skoro 1.300 milijardi dolara po kataloškim cenama.

Boing je prošle godine predviđao rast >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tražnje od 6,2 odsto, odnosno da će Kina naručiti ukupno 7.690 aviona u periodu do 2037. godine.

- Rastuća srednja klasa, značajna ulaganja u infrastrukturu i u napredne tehnologije koje poboljšavaju karakteristike aviona i čine ih efikasnijim, nastavljaju da pokreću ogromnu tražnju za avio-putovanjima - izjavio je Randi Tinset, potpredsednik Boingovog odeljenja za komercijalni marketing

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.