U budžetu najviše novca za ekologiju

Izvor: B92, 14.Jan.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U budžetu najviše novca za ekologiju

Jagodina -- U gradskom budzetu, koji je ove godine 2,9 milijardi dinara, najviše novca namenjeno je zaštiti životne sredine i komunalnim poslovima.

Za tu realizaciju je opredeljeno 718,4 miliona dinara.

Za održavanja čistoće na javnim površinama planirano je 135 miliona dinara, za uređenje i održavanje zelenila 164 miliona, za poslove stanovanja i zajednice 25,3 miliona dinara, rečeno je danas Tanjugu u Gradskoj upravi za budžet, finansije, privredu i poljoprivredu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupštine grada.

Za sanaciju i čišćenje korita reka na teritoriji grada planirano je 25 miliona dinara, za održavanje i kupovinu zemljišta za groblje i druge komunalne usluge 14,2 miliona, za upravljanje otpadnim vodama, izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione mreže u selima i gradskim naseljima, izgradnju vodovodne mreže u naseljima, izrada projektne dokumentacije, planirano je 135,3 miliona dinar, navode iz Gradske uprave.

U Gradskoj upravi napominju da su značajna sredstva planirana i za funkcionisanje prihvatilišta za životinje....

Za plate radnika koji će ovo realizovati, planirano je 9,8 miliona dinara.

Jagodina se opredelila za razvoj turizama i poslednjih godina posvećuje veliku pažnju životnoj sredini, higijeni i izgledu grada, pre svega Turističkog kompleksa đurđevo brdo, i ubraja se među najčistije gradove u Srbiji, ocenjuju u Gradskoj upravi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.