U bankama u RS 48 sumnjivih transakcija na pranje novca

Izvor: Capital.ba, 22.Sep.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bankama u RS 48 sumnjivih transakcija na pranje novca

BANJA LUKA, Banke u Republici Srpskoj (RS) su u prošloj godini prijavile Finansijsko-obavještajnom odjeljenju Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) ukupno 48 sumnjivih transakcija na pranje novca, u ukupnom iznosu od 127 miliona KM, podaci su Agencije za bankarstvo RS. Nije bilo sumnjivih transakcija na finansiranje terorističkih aktivnosti. U izvještaju Agencije za bankarstvo precizira se da je prijavljena jedna sumnjiva bezgotovinska transakcija u iznosu od 103,5 miliona KM, a ta sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << su po nalogu Finansijsko obavještajnog odjeljenja SIPA-e bila blokirana pet dana. Takođe, banke su prijavile 31 sumnjivog klijenta na pranje novca, a jedan od njih prijavljen je zbog sumnje na finansiranje terorističkih aktivnosti. Banke u RS su u 2018. godini prijavile ukupno 179.658 gotovinskih transakcija u vrijednosti od tri milijarde i 998 miliona KM, što predstavlja 0,46 posto ukupno obavljenih transakcija u bankarskom sektoru tog bh. entiteta, odnosno 6,64 posto ukupne vrijednosti obavljenih transakcija u bankarskom sektoru RS. Iz Agencije su najavili dalje praćenje platnog prometa i aktivnosti na sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, te u tom smislu smatraju da je neophodno unapređivati saradnju s drugim nadležnim institucijama. O izvještaju ove agencije izjasniće se poslanici Narodne skupštine RS na narednoj sjednici Чланак U bankama u RS 48 sumnjivih transakcija na pranje novca се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Banke u RS prijavile ukupno 48 TRANSAKCIJA sumnjivih na PRANJE NOVCA

Izvor: Blic, 22.Sep.2019

Finansijsko-obaveštajnom odelenju Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) banke u Republici Srpskoj (RS) prijavile su u prošloj godini ukupno 48 transakcija sumnjivih na pranje novca, u ukupnom iznosu od 127 miliona KM, podaci su Agencije za bankarstvo RS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.