U Veneciji prvi put upotrebljene podvodne poplavne barijere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2020, 03:21

U Veneciji prvi put upotrebljene podvodne poplavne barijere

Kontroverzne podvodne poplavne barijere u Veneciji, čije je korišćenje dugo odlagano, upotrebljene su prvi put, radi zaštite od prognozirane plime visine 1,3 metra, prenosi AP.

Vlasti su sistem pripremile za upotrebu tokom sezone poplava, nakon što je grad prošlog novembra bio pogođen najvećom plimom u poslednje 53 godine.

Povećana učestalost plima izazvanih klimatskim promenama ubrzala je radove na završetku projekta.

Svih 78 barijera je do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postavljeno, ali su neki radovi na infrastrukturi i dalje u toku.

Po završetku radova, sistem će biti upotrebljavan kada se prognoziraju plime visine 110 centimetara, ali dok su radovi još uvek u toku granica će biti pomerena na 130, kako su odobrile vođe projekta.

Plima će ovaj nivo dostići danas, a bez upotrebe ovog sistema, oko polovina grada bila bi poplavljena.

Sistem pokretnih podvodnih barijera pod nazivom "Mojsije" povezan je sa korupcijom, prekoračenjem troškova i kašnjenjima. Projekat vredan 1,8 milijardi evra je trebalo da bude završen do 2011. godine. Do sada je za projekat izdvojeno 5,5 milijardi evra, a završetak radova kasni čitavu deceniju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kontroverzne podvodne barijere prvi put upotrebljene u Veneciji zbog sezonskih poplava

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2020

Kontroverzne podvodne poplavne barijere u Veneciji, čije je korišćenje dugo odlagano, upotrebljene su prvi put radi zaštite od prognozirane plime visine 1,3 metra, prenosi AP...Vlasti su sistem pripremile za upotrebu tokom sezone poplava, nakon što je grad prošlog novembra bio pogođen najvećom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.