U Sremskoj Mitrovici otvorena fabrika betonskih i armaturnih konstrukcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 15:07

U Sremskoj Mitrovici otvorena fabrika betonskih i armaturnih konstrukcija

U Sremskoj Mitrovici je svečano otvorena fabrika "Belt" iz Kraljeva, koja se bavi proizvodnjom betonskih i armaturnih konstrukcija.

Trenutno je zaposleno 30 radnika, a vlasnik Tomislav Beloica je najavio i proširenje kapaciteta.

Grad je komunalno opremio lokaciju na kojoj je fabrika izgrađena, a to je radna zona "Jezero".

Zahvaljujući otvaranju ove, ali i mnogih drugih fabrika, stopa nezaposlenosti u Gradu je svedena na 3,5 odsto.

Investitori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biraju Sremsku Mitrovicu, upravo zbog njenog povoljnog geostrateškog položaja, istakao je predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović.

Nakon presecanja vrpce, organizovan je obilazak novootvorenih pogona fabrike.

Otvaranju fabrike su prisustvovali predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Vladimir Pavlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i potpredsednik Vlade Republike Srbije Branislav Nedimović.

Momirović se osvrnuo na velike investicije i ulaganja u proteklih nekoliko godina, koji su značajno doprineli razvoju Sremske Mitrovice. Takođe je najavio nove investicije.

Prisutni su nakon svečanog otvaranja obišli novootvoreni pogon fabrike i poručili da je izgradnja privatnih i domaćih kompanija, koje mogu da nose građevinsko tržište, od izuzetnog značaja, ne samo za Sremsku Mitrovicu, nego i za čitavu Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.