U Japanu zbog svinjske kuge usmrćene 753 svinje

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Sep.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Japanu zbog svinjske kuge usmrćene 753 svinje

TOKIO - Japanske službe su u prefekturi Saitama, sjeverno od Tokija, usmrtile 753 svinje nakon što su ustanovile da su zaražene svinjskom kugom, izvijestile su novine Yomiuri.

Uništenje je izvršeno jučer nakon što je otkrivena zaraza, a također je zaustavljena isporuka iz drugih dviju farmi na području na kojem je izbila zaraza.

Japan je deseti najveći proizvođač svinjetine

Japanske vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << lani su potvrdile prvu epidemiju svinjske kuge u posljednjih 26 godina. Bolest je tada otkrivena na farmi u prefekturi Gifu, u središnjem Japanu.

Bolest otkrivena u Japanu ima drugačiji soj od smrtonosne afričke svinjske kuge kojom je bila pogođena Kina, objavilo je ranije japansko ministarstvo poljoprivrede.

Bolest otkrivena u Japanu poznata je i kao svinjska kolera, zahvaća svinje i divlje svinje i nije zarazna za ljude.

Japan je deseti najveći proizvođač svinjetine na svijetu s izvozom vrijednim 111 milijuna dolara.

Cijene svinjetine u Kini, koja je najveći potrošač mesa, dostigle su rekordnu razinu nakon izbijanja afričke svinjske kuge.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

U Japanu zbog svinjske kuge usmrćene 753 svinje

Izvor: B92, 15.Sep.2019

Tokio -- Nakon što su ustanovile da su zaražene svinjskom kugom, japanske službe su u prefekturi Saitama severno od Tokija usmrtile 753 svinje, preneo je list Jomiuri...Takođe je zaustavljena isporuka iz druge dve farme na području na kojem je izbila zaraza, preneo je Rojters...Japanske vlasti prošle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.