U Hrvatskoj paniče: Srbija nas prešišala, hitne mere

Izvor: B92, 20.Okt.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj paniče: Srbija nas prešišala, hitne mere

Posle izveštaja o konkurentnosti po kome je Srbija ispred Hrvatske, poslodavci u Hrvatskoj apeluju da se hitno uvedu promene.

Kako prenosi Index, poslodavci su naglasili potrebu za što hitnijim promenama kako bi se privreda konačno pokrenula.

U suprotnom, Hrvatsku čeka nastavak agonije, sve veća neatraktivnost za ulaganja, odsutnost s globalnih tržišta, nastavak odlaska radnika u najboljim godinama, kao i dalji gubitak političke relevantnosti.

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrvatska je prema lestvici WEF pomerena za 6 mesta, sa 74. na 68. mesto, ali kako piše portal, isključivo zbog nove metodologije, kao i nove tri zemlje na listi.

I dok je Hrvatskoj konkurentnost ostala nepromenjena, Srbija ju je po njoj prešišala, podignuvši se sa 78. mesta prošle godine, na 65. u ovoj, podseća Index. Hrvatska gleda u leđa i većini nekadašnjih zemalja - Rusiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Letoniji, Litvaniji i Estoniji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatski poslodavci: Srbija nas prestigla, potrebne su hitne mere

Izvor: Blic, 20.Okt.2018

Posle objavljivanja izveštaja o konkurentnosti, po kome je Srbija ispred Hrvatske, poslodavci iz ove zemlje pozvali su da se hitno uvedu promene u poslovanju privrede.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.