U HRVATSKOJ NAJVIŠE ZARAĐUJU FARMACEUTI: Veliki raspon između najviše i najniže prosečne plate

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 14:04

U HRVATSKOJ NAJVIŠE ZARAĐUJU FARMACEUTI: Veliki raspon između najviše i najniže prosečne plate

Prosečna plata u Hrvatskoj iznosi 929 evra

Prosečna neto plata po zaposlenom isplaćena u Hrvatskoj za februar ove godine iznosila je 7.038 kuna (929 evra), što je na godišnjem nivou realno više za 3,4 posto, pokazuju današnji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U odnosu na januar 2021, prosečna februarska neto plata je realno viša za 0,5 posto.

Najvišu mesečnu neto zaradu imali su zaposleni u delatnosti farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripravaka, 18.989 kuna (2.507 evra), a najnižu, od 4.277 kuna (oko 565 evra), zaposleni u segmentu zaštitne i istražne delatnosti, prenosi Hina.

Prema podacima DZS-a, prosečna mesečna bruto plata za februar iznosila je 9.467 kuna (1.250 evra), što je realno više za 0,7 posto nego u januaru. U odnosu na februar 2020, prosečna je bruto zarada po zaposlenom je bila realno viša za 1,7 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Prosječna februarska neto plata u Hrvatskoj 929 evra

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2021

ZAGREB - Prosječna neto plata po zaposlenom isplaćena u Hrvatskoj za februar ove godine iznosila je 7.038 kuna (929 evra), što je na godišnjem nivou realno više za 3,4 odsto, pokazuju današnji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.