U Beogradu prosečna plata 700 evra, zato su svi protiv Srbije

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 11:25

"U Beogradu prosečna plata 700 evra, zato su svi protiv Srbije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za neke problem kada Srbija raste.

Gostujući na TV Prva, on je kazao da kada najviše rastemo svi govore da će onda Srbija ekonomski da dominira regionom, da zato tada treba podržati "male", da bi se napravio balans.

Kako je dodao, Srbija je uspela da raste i napreduje jer ekonomski najbrže ide - gradi bolnice, pruge i slično, brže nego drugi.

Plate i pomoć ugroženima

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, prosečna plata u Beogradu 2013. godine bila je 473 evra, a 2020. godine - 700 evra.

"Prvi put smo u decembru imali za 70 evra više nego u Bosni i Hercegovini", podsetio je predsednik.

Ipak, ponovio je da to za Srbiju predstavlja deo problema, jer kako naša država bude napredovala, deo srpskog stanovništva iz regiona ići će više ka Srbiji.

Uz to, sem aktualnog trećeg paketa pomoći države, Vučić je rekao da je moguće očekivati i četvrti takav paket. Najavio je da će tokom godine biti još jednokratnih novčanih davanja, a pred kraj godine uslediće i nova povećanja plata.

"Nama i ovaj treći paket pomoći, a verujem da će biti i četvrti, zavisi od stope rasta koju imamo. Od toga nam zavise plate i penzije", naveo je Vučić.

Predsednik je izjavio da će i nezaposleni u centralnoj Srbiji dobiti pomoć, koja je najavljena za Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Gledaćemo da napravimo neku vrstu sektorske pomoći i za centralnu Srbiju", dodao je.

Gostujući na Prvoj TV, Vučić je rekao da je dobio mnogo pitanja zašto pomoć samo nezaposlenima na KiM. Tu pomoć, naglasio je, dobiće i nezaposleni u centralnoj Srbiji.

Namera je i da se podigne opšta potrošnja, uz investicije i izvoz, poručio je i najavio da se radi na tome da pomoć dobiju i nezaposleni i da se sada mere sve cifre.

Najbolji u Evropi

Podsetio je i da je Srbija prva u Evropi po rastu BDP za 2020. godinu.

On je ponovio i da je u januaru Srbija zabeležila manji pad od očekivanog i imala oko minus 1,6.

O ministru Malom

Upitan da li je ministra finansija "pustio niz vodu", kaže da ga se nije odrekao i da ima apsolutno poverenje u njegovo znanje i kompetentnost. Ponovio je da je utvrđeno da Mali nema 24 stana, već samo jedna stan u Bugarskoj, za razliku od onih koji imaju 35 stanova.

Kazao je i to da se svi plaše da o tome govore da ne bi bili progonjeni.

Pomoć klubovima

Istakao je, između ostalog, i to da je klubu Partizan pomognuto više nego Crvenoj zvezdi.

Ispitaće se računi od Australije do Devičanskih ostrva

Zakon o ispitivanju porekla imovine bio je jedno od naših najvažnijih obećanja, i sada kada stupi na snagu, ispitivaće se svi računi, od Australije, Devičanskih ostrva, Mauricijusa, do Luksemburga, kaže predsednik Vučić. On je istakao da je taj zakon značajan, jer je važno da građani znaju šta ko ima.

"Nećete moći da sakrivate račune širom sveta, obilaziće se računi od Australije, preko Devičanskih ostrva, Mauricijusa, do Luksemburga", rekao je Vučić za TV Prva.

Lično nemam nijedan takav račun, niti firmu, rekao je on i ponovio da će tražiti da bude među prvih 10 čija će imovina biti ispitana, ili bar u vrhu.

"Ali, da se ispitaju i drugi, da vidimo da li će da navedu tačne podatke, da narod vidi ko se obogatio na njegovoj grbači a ko radi u njegovom interesu", poručio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SRBIJA EKONOMSKI NAJBRŽE IDE" Vučić: "U Beogradu prosečna plata 700 evra"

Izvor: Blic, 27.Feb.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija ekonomski da dominira regionom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.