U Australiji VW-ova vozila ni nakon popravaka ne prolaze na eko testovima

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Mar.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Australiji VW-ova vozila ni nakon popravaka ne prolaze na eko testovima

SYDNEY - Volkswagenova vozila i nakon povlačenja i popravaka zbog skandala "dieselgate" troše više goriva te i dalje ne prolaze na eko testovima u Australiji, pokazala je u ponedjeljak studija australskog automobilskog udruženja (AAA).

Australija je prije godinu i pol tužila lokalni ogranak njemačkog proizvođača automobila Volkswagen zbog obmane potrošača prodajom modificiranih vozila u kojima je prikriveno pravo stanje emisije štetnih plinova, prenose agencije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />Australska komisija za konkurenciju i potrošače tvrdi kako je VW namjerno prodao više od 57.000 takvih vozila tokom pet godina. Tužba ACCC-a obuhvaća deset modela VW-a, uključujući najprodavanije Golf, Passat i Polo.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Nije kraj: Vozila VW ni posle popravke ne prolaze testove

Izvor: B92, 13.Mar.2018

Folksvagenova vozila i nakon povlačenja i popravake zbog skandala "dizelgejt" troše više goriva, i dalje ne prolaze na eko testovima u Australiji...To je pokazala studija australijskog automobilskog udruženja (AAA)...Australija je pre godinu i po tužila lokalni ogranak nemačkog proizvođača automobila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.