Turistička organizacija Vojvodine na sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistička organizacija Vojvodine na sajmu

Ovogodišnji Sajam turizma u Beogradu otvoren je u četvrtak, 21. februara i biće otvoren do sutra uveče. Sajam svake godine privuče dosta stranih gostiju i ponudi najbolje od turističkih aranžmana. Turistička organizacija Vojvodine i ove godine je na sajmu, predstavljeni su Srem, Banat i Bačka i svih 45 opština i gradova pojedinačno.

Promovišu se Novi Sad, fruškogorski manastiri, salaši, gastronomija i područja vina po kojima je Vojvodina poznata.

Prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine Vojvodinu je posetilo oko 540 hiljada turista, koji su u njoj prespavali oko milion i trista hiljada puta.

Na štandu Turističke organizacije Beograda predstavljen je elektronski info panel koji će na srpskom, kineskom, engleskom i ruskom turistima nuditi interaktivne informacije o smeštaju, značajnim mestima koja treba da posete i načinu obilaska glavnog grada.

Narednih dana biće postavljeni na Prokopu, aerodromu, Knez Mihajlovoj i Cvetnom trgu. U Beogradu se broj turista prošle godine, u odnosu na 2017. povećao za 17 odsto.

"Mi smo prošle godine imali skoro dva i po miliona noćenja, tačnije, 2.470.000 noćenja u Beogradu, to znači da je Beograd od toga zaradio oko 800 miliona evra. Kada kažem 800 miliona evra, to nije samo zarada za budžet grada, to je zarada koju ostvaruju hoteli, restorani, šoping molovi", kaže Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Zemlja partner sajma je Bugarska. Posetiocima predstavlja skijaški i primorski turizam po pristupačnim cenama.

"Ove godine Bugarska predstavlja skijaški i primorski turizam, jer mi možemo da ponudimo turistima, kako predivne planine, tako i divnu morsku obalu, po veoma pristupačnoj ceni, tako da turisti to ne bo trebalo da propuste", kažu.

Sa oko 700 štandova raznih država i turističkih organizacija i preko 900 štandova, ako računamo sajam gastronomije i vina, Sajam turizma u Beograduj je jedna od najvećih manifestacija u Srbiji.

Biće otvoren do sutra uveče, a dnevna ulaznica košta oko 400 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.