Turcima PREKIPELO: SEKU američke dolare i MALJEM uništavaju ajfone kao odgovor na sankcije SAD (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turcima PREKIPELO: SEKU američke dolare i MALJEM uništavaju ajfone kao odgovor na sankcije SAD (VIDEO)

Video snimak obišao svet

Turci su počeli da seku i pale dolare, ali i uništavaju "Ajfon" uređaje reagujući na sankcije Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Hurijet.

U jednom od najpopularnijih video snimaka, turski mesar seče američke novčanice, dok se poslovni čovek iz jugoistočne provincije Šanlurfa odlučuje za tehniku paljenja.

Turks destroy dollars, break iPhones in reaction to US sanctions https://t.co/BVdqzjO3ej pic.twitter.com/UrDCmXJzxl
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Hürriyet Daily News (@HDNER) August 18, 2018

I dok su neki korisnici socijalnih mreža pohvalili ove "patriotske" radnje, drugi su ih ismejali, tvrdeći da su to uradili samo zbog slave.

Ovi video snimci pojavili su se nakon što je predsednik Redžep Tajip Erdogan obećao da će Turska bojkotovati američku elektronsku robu kao reakciju na sankcije i krizu nastalu između dve zemlje usled zatvaranja sveštenika Endrjua Bransona.

- Ako oni imaju iPhone, mi ćemo se okrenuti Samsungu. Imamo Vestel’s Venüs u našoj zemlji. To su mere koje ćemo usvojiti - rekao je Erdogan 14. avgusta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.