Trudo hvali benefite CETA trgovinskog sporazuma

Izvor: B92, 16.Apr.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudo hvali benefite CETA trgovinskog sporazuma

Pariz -- Kanadski premijer DŽastin Trudo i francuski predsednik Emanuel Makron razgovarali su o obnavljanju ekonomskog partnerstva između dve zemlje.

Cilj jepodsticanje privrednog rasta, otvaranja novih radnih mesta i većeg priliva investicija.

Trudo je, na zajedničkoj konferenciji za novinare u Parizu, pohvalio benefite trgovinskog sporazuma između Kanade i EU koji je stupio na snagu u septembru prošle godine, prenosi agencija AP.

"Već uočavamo rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novih trgovinskih propisa", rekao je Trudo, aludirajući na Sveobuhvatni privredni i trgovinski sporazum (CETA).

Uvoz Kanade iz Francuske je, kako je naveo, porastao za 4,0 odsto u prošloj godini, dok su kanadske investicije u Francuskoj porasle za 23 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trudo hvali benefite CETA trgovinskog sporazuma

Izvor: Blic, 17.Apr.2018, 00:57

Kanadski premijer Džastin Trudo i francuski predsednik Emanuel Makron razgovarali su juče o obnavljanju ekonomskog partnerstva između dve zemlje s ciljem podsticanja privrednog rasta, otvaranja novih radnih mesta i većeg priliva investicija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.