Trg u Kanjiži postaće društveni eko park do kraja juna 2022.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2021, 17:56

Trg u Kanjiži postaće društveni eko park do kraja juna 2022.

Trg u Kanjiži, koji je poznat pod imenom "Geder Grund", biće pretvoren u ekološki park u okviru projekta Naftne industrije Srbije “Zajednici zajedno”. Ova kompanija izdvojila je pet miliona dinara za realizovanje programa, dok je lokalna samoprava obezbedila 3,3 miliona.

Trg će imati dva dela, igralište za decu i prostor namenjen omladini. On će biti opremljen brojnim pratećim sadržajima, izjavila je Laura Ivanović, koordinatorka opštinske Kancelarije za mlade. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

“Nove klupe, solarne lampe, pametne klupe, selektivne kante za smeće. Biće i pokrivenih prostorija za slučaj kiše, male pagoda… U planu je pošumljavanje, ozelenjavanje, a biće i kutak za ptice. Uložen je maksimalan trud da sve bude u skladu sa potrebama zaštite životne sredine", rekla je Laura Ivanović iz Kancelarije za mlade u Kanjiži.

Pored finansijskih sredstava, lokalna samouprava obezbediće i kompletnu logistiku, istakao je predsednik Opštine Kanjiža Robert Fejstamer.

“Zato je meni jako drago to što je u proteklih nekoliko dana bilo upitnika, foruma, analiza, sastanaka, gde su ljudi mogli da kažu šta im je važno , šta im je bitno u ovom delu Kanjiže. Na te zahteve mogla je da reaguje lokalna samouprava. Mislim da su ovi zajednički projekti najsnažniji i najbolji za našu zajednicu", kazao je Fejstamer.

Planirano je da radovi počnu sredinom januara, kao i to da projekat bude realizovan do kraja juna 2022. godine, rekao je Fejstamer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.